Ga direct naar inhoud
20221014 Xential 9
Blog

Hoe zorg je ervoor dat alle documenten voldoen aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid?

Sinds september 2018 moeten publicaties van de overheid voldoen aan de internationale webrichtlijnen voor digitale toegankelijkheid (de Webcontent Accessibility Guidelines, kortweg WCAG). Het gaat hierbij om allerlei soorten publicaties, denk bijvoorbeeld aan brieven, vergunningen en e-mails.

Overheden, zorginstellingen, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven hebben – behalve een wettelijke verplichting – ook de morele plicht om openbare informatie breed beschikbaar te maken. Content die voldoet aan de richtlijnen, is toegankelijk voor mensen met een functionele beperking en maakt het mogelijk dat ook zij zich digitaal zelfstandig kunnen redden. Dat is belangrijk in een wereld die steeds meer zelfredzaamheid vraagt.

De wettelijke verplichting is voor veel organisaties aanleiding om aan de slag te gaan met digitale toegankelijkheid. Tijdens dit proces ontdekken zij vaak dat er ook commerciële kansen liggen op het vlak van digitale toegankelijkheid. Een interessante win-win situatie!

De WCAG samengevat: bedienbaar, begrijpelijk, waarneembaar en robuust
De WCAG zijn onderverdeeld in drie niveaus: A, AA en AAA, waarbij AAA staat voor uitmuntende toegankelijkheid. Content die aan de richtlijnen voldoet, is bedienbaar, begrijpelijk, waarneembaar en robuust.

De webrichtlijnen integreren in duizenden documenten
Hoe mooi de doelstelling van digitale toegankelijkheid ook is, in de praktijk lopen veel beheerders tegen problemen aan. Binnen veel organisaties worden dagelijks grote aantallen documenten gemaakt. Het kan daardoor soms een onmogelijke klus lijken om al deze content te laten voldoen aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid.

Xential helpt hierbij. Door slim (her)ontwerp van sjablonen en goed sjabloonbeheer, genereer je documenten die in de basis voldoen aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid. De module xential|validate controleert op de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid én geeft concrete suggesties om tot het gewenste niveau van toegankelijkheid te komen. De gebruiker hoeft vervolgens alleen maar het intuïtieve stappenplan te volgen om de digitale toegankelijkheid te verhogen. Wordt een sjabloon later omgezet in een andere vorm (denk bijvoorbeeld aan een Word-document of pdf ter publicatie) dan blijft de content – ook in de nieuwe vorm – digitaal toegankelijk.

Vormgeving versus informatie
Een focus op digitale toegankelijkheid begint met een analyse van de huidige output. Belangrijk onderdeel van deze analyse is de vormgeving. In veel gevallen blijkt namelijk dat gebruikte huisstijlen een belemmering vormen om te voldoen aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid.

In de praktijk komen we vaak huisstijlen tegen waarin bijvoorbeeld adresgegevens zijn opgenomen in de koptekst van een document. Voorleessoftware kan kop- en voetteksten niet voorlezen. Dergelijke documenten voldoen daardoor niet aan de voorwaarde van ‘waarneembaarheid’. Een belangrijke vraag bij het toegankelijk maken van documenten is dan ook: hoe ga je om met vormgeving versus informatie? Andere veelvoorkomende oorzaken waardoor documenten niet aan de richtlijnen voor digitale toegankelijkheid voldoen, zijn bijvoorbeeld:

  • afbeeldingen zonder beschrijvende alt tekst;
  • tabellen zonder bijschrijft;
  • ontbrekende meta-gegevens;
  • een onjuist gebruik van witregels en alinea-indelingen.

Xential|validate: de kortste route naar digitaal toegankelijke content
Xential maakt het makkelijk om content voor iedereen digitaal toegankelijk te maken. Startpunt is een goed opgezette set van sjablonen, kop- en voetteksten en bouwstenen voor het maken van documenten. De module xential|validate controleert het document aan de hand van de WCAG en geeft concrete suggesties om de toegankelijkheid te verhogen. Zo is het eenvoudig om iedere publicatie te laten voldoen aan het gewenste toegankelijkheidsniveau (A, of AA).