Ga direct naar inhoud
Papierlos arbeiten afbeelding
Blog

Duurzaam werken met xential

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de wereld van vandaag. Een voor de hand liggende manier om in veel kantoren duurzamer te werken is om papierloos te gaan werken.

Duurzaamheid is een centraal thema in de wereld van vandaag en waarschijnlijk ook in uw bedrijf. In de praktijk is het niet zo eenvoudig om duurzaam te werken. Het is duidelijk een zeer belangrijk onderwerp en iedereen wil zijn steentje bijdragen. Het is niet de bedoeling dat processen worden vertraagd en de productiviteit afneemt.

Wereldpolitici en invloedrijke personen als Bill Gates pakken dit probleem regelmatig aan in de vorm van een klimaatconferentie. Een terugkerende vraag is: Hoe kunnen we duurzaamheid (zoveel mogelijk) in ons dagelijks werk implementeren?

Een voor de hand liggende manier om in veel kantoren duurzamer te werken is om papierloos te gaan werken. Om het papierverbruik te verminderen, kunnen we enkele eenvoudige veranderingen aanbrengen in ons dagelijks werk. De wereld verandert immers steeds meer in een digitaal landschap waarin papier bijna niet meer bestaat.

Onze xential|share module maakt het veel gemakkelijker om volledig digitaal te werken. Hiermee kun je digitaal samenwerken aan een document. Je kunt dus gemakkelijk een andere collega om input vragen en die kan het dan doorgeven aan de volgende "expert". U kunt ook notities toevoegen aan vragen in de vragenboom voor uw collega. Zo kunnen jullie samen een succesvol document maken. Bijkomend voordeel: u kunt de documenten op de computer bewerken in plaats van met een balpen, zodat u nog sneller klaar bent.

U denkt nu misschien: "Oh, dat ene vel papier dat ik afdruk, wat maakt dat uit....". Niettemin: elk klein beetje telt.

Kortom, met xential en onze modules draag je bij aan een groenere wereld. En dat is dringend nodig!