Ga direct naar inhoud
Avdm brndz xential AM6 6845
Blog

Onze kwaliteitsmedewerker Nelson

Stiekem is Nelson een alleskunner. Hij werkt immers al ruim 11 jaar voor xential! Tegenwoordig gaat hij door het leven als kwaliteitsmedewerker. En je leest hieronder wat dat precies inhoudt.

Onze kwaliteitsmedewerker Nelson
48 jaar jong, geboren in Tubbergen en genaamd: Nelson Harris. Nelson werkt al vanaf dag 1 bij xential. Dat betekent dat hij inmiddels 11 jaar voor xential actief is. Tot en met 2019 werkte hij in de rol van commercieel manager en business development en inmiddels werkt hij als kwaliteitsmedewerker. De werelden van commercie en kwaliteit komen heel mooi bij elkaar in zijn huidige baan. Hij kan de verwachtingen van de klant goed vertalen naar de kwaliteit van de software.

Wat doet een kwaliteitsmedewerker dan precies?
In de basis is hij bezig met kwaliteitscontroles en informatievoorziening. De kwaliteitsmedewerkers geven advies en feedback over geteste issues. Zij ondersteunen het uitgeven van releases en stellen de daarbij benodigde documentatie samen. Als kwaliteitsmedewerker ben je adviserend en faciliterend aan het werk en de klant is je interne klant; je collega’s.

Op het moment dat een vraag door wordt gezet door Emiel of Freddy van de Servicedesk, beoordeelt de kwaliteitsmedewerker of het een feature request of een bug is, of dat er een instructie naar een afdeling moet. Als kwaliteitsmedewerker ben je dus analytisch en hulpvaardig ingesteld.

Daarnaast zijn onze kwaliteitsmedewerkers bezig met het automatiseren van de teststraat. Een mooi voorbeeld van een project dat op dit moment loopt. Als dit eenmaal is gerealiseerd, kunnen meerdere testscripts tegelijkertijd worden uitgevoerd, zodat ontwikkelaars sneller benodigde aanpassingen in de software kunnen doorvoeren. Binnen het kwaliteitsteam zijn er diverse taken. Zo focust collega Femke zich onder andere op releasemanagement, Tim op tweedelijnssupport en het testen van het product en is Nelson zelf bezig met informatievoorziening.

Wat is nu zo mooi aan werken bij xential?
Hij vindt het vooral mooi dat hij heeft kunnen meewerken aan de groei van xential. De groei die xential heeft doorgemaakt: het prille begin van alleen overheidsklanten naar nu een klantverbreding, vindt hij erg interessant. Doordat hij werkzaam is geweest op verschillende afdelingen, in verschillende functies, blijft hij zich ontwikkelen. Dat er ruimte is voor die persoonlijke ontwikkeling, is een fijn gegeven.

Het werken tijdens en voor Corona?
“Er zit gelukkig weinig verandering in, behalve dat je je collega’s mist en je je werk thuis uitvoert”, zegt Nelson. “Maar dat thuis uitvoeren gaat eigenlijk wel perfect.” Zeker voor Nelson, want bij het schrijven van veel documentatie is het best prettig dat je in alle stilte en rust kunt werken. De week wordt zowel nu als voor corona opgestart met een kick-off waarbij er een taakverdeling wordt gemaakt en iedereen aan de slag gaat. Als we weer terug naar het normaal gaan, zou een verdeling van thuis en kantoor perfect zijn. Sociaal met collega’s en rust bij werkzaamheden waarbij je concentratie nodig hebt.