Ga direct naar inhoud
Freddy xential servicedesk2
Blog

Problemen met de software? Xential staat voor je klaar

Soms loopt iets net even anders dan je verwacht had, werkt de software niet zoals je wilt of ben je vergeten waar je een bepaalde functie kon terugvinden. Wat je vraag ook is: via de xential servicedesk helpen we je snel en goed aan het antwoord, zodat je weer verder kunt.

Efficiënt klantportaal met ticketsysteem
We houden van efficiënt werken en we hebben (net als onze opdrachtgevers) een hekel aan kastje-muur gedoe, daarom werken we met een overzichtelijk en efficiënt klantportaal. Via enkele muisklikken ben je waar je moet zijn. Hoe dat werkt?

  1. Je logt in en ziet de vraag: ‘Hallo, waarmee kunnen we je helpen?’
  2. In de zoekbalk vul je jouw vraag in.
  3. Je krijgt een oplossingsrichting als antwoord. Is dat bruikbaar? Dan volg je de uitleg in de kennisbank en kun je direct verder. Lukt het niet om met deze suggestie jouw probleem op te lossen? Dan kun je een ticket aanmaken.
  4. Via een aantal vragen leiden we je door het ticket heen en krijgt onze servicedesk alle informatie die nodig is om je te helpen.
  5. Heb je een functionele vraag gesteld? Dan word je gemiddeld binnen 4 uur geholpen.
  6. Heb je een technische vraag gesteld (bijvoorbeeld over integraties)? Dan kan het iets meer tijd kosten om tot een oplossing te komen, maar over het algemeen kunnen we stellen dat deze tickets binnen 24 uur behandeld worden.

Persoonlijk contact – Freddy helpt je uit de brand
Een efficiënt ticketsysteem is mooi, maar persoonlijk contact is minstens zo belangrijk. Onze servicedesk medewerker Freddy Woudstra kan je in 9 van de 10 gevallen heel snel verder helpen. Hij zal contact met je opnemen om op afstand (vaak met behulp van Teamviewer) een oplossing te realiseren en die gelijk te testen.

Ben je tevreden met het testresultaat? Dan wordt het ticket afgerond. Niet tevreden? Dan zoeken we gewoon verder naar de beste oplossing.


“Ik hou van de variatie in mijn werk, maar het persoonlijke contact met “mijn” klanten vind ik het belangrijkste. Soms voel ik bij wijze van spreken de stress door de telefoonverbinding zinderen. Door dan even de tijd te nemen en echt met die ander te connecten, ontstaat er rust en dat werkt voor iedereen prettiger!”

Goede service
Samen met onze opdrachtgevers creëren we snel en zonder verrassingen perfecte documenten. Goede hulp en begeleiding zijn daarbij onmisbaar. De servicedesk van xential richt zich op kwaliteit en snelheid. We begrijpen goed dat onopgeloste softwareproblemen of -uitdagingen jou veel tijd kosten. Daarom willen we je snel en goed helpen. Een goede servicedesk weet wat er speelt en is voortdurend in ontwikkeling. Concreet betekent dit dat we vragen die regelmatig gesteld worden in kaart brengen, en zo nodig onze software aanpassen. Een mooi voorbeeld hiervan is de weergave van plaatsnamen. Sommige opdrachtgevers willen in de aanhef de plaatsnaam met hoofdletters weergeven. In het verleden moest dit per opdrachtgever door middel van een query worden opgelost. Omdat we merkten dat dit op meerdere plekken speelde, hebben we de keuzeweergave voor plaatsnamen inmiddels integraal verwerkt in xential.

Wat vinden opdrachtgevers van de servicedesk van xential?
We doen maandelijks een klanttevredenheidsonderzoek en scoren momenteel een 8. Ons nieuwe doel is uiteraard om een 8,5 te halen en vervolgens een 9!

‘Topservice. Men denkt mee en houdt proactief zelf de vinger aan de pols. Heel fijn.’
Januari 2022

‘Ik ben erg tevreden over het serviceteam van xential. Als ik als beheerder een melding indien, word er binnen een paar uur contact met me gezocht. De oplossing is dan vaak ook meteen voorhanden. Dat zie ik lang niet bij al onze leveranciers.’
Februari 2022

‘Ben gewoon dik tevreden.’
Februari 2022