Ga direct naar inhoud
Een complex, maar gaaf proces
Een complex, maar gaaf proces

Raad van State wordt nieuwe klant

Na een aanbestedingsprocedure en uitvoerige Proof-of-Concept heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State voor xential gekozen als leverancier van de sjablonen voor de uitspraken. Heel blij zijn wij daarmee!

Voor de Vreemdelingenkamer van de Afdeling bestuursrechtspraak is inmiddels een succesvol, maar intensief traject afgerond. Misschien zelfs wel het meest complexe proces dat we hebben gedaan tot nu toe.

Als we de complexiteit van de sjablonen een cijfer moesten geven bij aanvang zou dat op een 9+ neerkomen. Deze waren opgebouwd met verouderde technieken. Om de sjablonen van de uitspraken meer toekomstbestendig te maken, was het zaak deze te versimpelen. Na een lange tijd is dit dan eindelijk gelukt! Het complexiteitcijfer zit nu op een 7 qua gebruik van de nieuwe sjablonen.

Tegelijkertijd met dit traject heeft de Raad van State ook een uitvraag in de markt gezet voor een nieuw systeem om alle binnengekomen zaken bij de Afdeling advisering en bij de Afdeling bestuursrechtspraak te registreren. Daar hebben zij inmiddels een keuze in gemaakt. De koppeltechniek met xential is zo opgezet dat het correspondeert met eventuele andere bronnen en/of zaaksystemen. Zo gaat het overzetten eenvoudig en zijn zij voorbereid op de toekomst. Goed om te zien dat met de inzet van de juiste systemen zo’n mooi resultaat haalbaar is.

Veel succes met het gebruik van xential!

Ontdek perfecte documentcreatie. Plan nu een offline demo op locatie.