Ga direct naar inhoud
Stadsbank Oost Nerland pand
Klant verhaal

Stadsbank Oost Nederland

Een briefboek herschrijven naar B1 niveau en eventjes xential implementeren. Hoe hebben ze dát gedaan bij de Stadsbank Oost Nederland?

We kennen het allemaal. Op het moment dat je besloten hebt dat er veranderingen door moeten worden gevoerd in het bedrijf, blijft het meestal niet bij één aanpassing. Onderweg kom je allemaal hobbels tegen en die moeten dan weer gladgestreken worden. Zo ook bij de Stadsbank Oost-Nederland. Zij besloten het zogenaamde briefboek te herschrijven en vielen van het één in het ander. Zo moesten alle brieven op B1-niveau worden herschreven, werd xential geïmplementeerd en liep er nog een tweede project naast die hier ook weer invloed op had. Er zat veel hooi op de vork!

Integratie met Allegro
De Stadsbank Oost-Nederland heeft een integratie met Allegro (het bancaire systeem) en xential. De reden dat zij xential in hebben gezet, is omdat ze hun proces wilden vereenvoudigen. Voor de implementatie van xential werd Word ingezet, maar dat verliep erg moeizaam. Met name voor merges; dat kostte erg veel tijd qua beheer en de gebruiker had hier in de praktijk last van.

De implementatie
Het ontdekken van de xential-knoppen kost tijd, geeft Jeroen aan. Jeroen van der Veen is applicatiebeheerder bij de Stadsbank Oost-Nederland. Het ontdekken kostte hen iets meer tijd dan vooraf ingeschat en daardoor liepen ze vertraging op. Door Jeroen werd gedacht dat xential ongeveer gelijk zou zijn aan Word, maar dat was in de realiteit toch anders. Op dit moment is de Stadsbank Oost-Nederland nog bezig met het ontwikkelen van een derde integratie. Dit zorgt onder andere voor wat vertraging in het gehele proces.

De Stadsbank Oost-Nederland heeft gekozen voor de SaaS-applicatie van xential. De reden hiervoor is dat ze een vooruitstrevende organisatie zijn, waarbij ze kijken naar nieuwe technieken. Daar hoort dus vanzelfsprekend de SaaS-variant van xential bij.

Stadsbank Oost Nerland pand

Jeroen van der Veen

Functioneel beheerder

“Er zit kundig personeel en je krijgt snel antwoord op je vragen."

Waarom xential?
Herman: “De reden dat er voor xential is gekozen, is voornamelijk vanwege de ruime integratiemogelijkheden. In dit geval dus met Allegro. Xential is een stabiele documentgenerator, waarbij bulkverwerking sneller gaat dan met Word.”

Service-waardering
Jeroen: “Er zit kundig personeel en je krijgt snel antwoord op je vragen. Als je naar de Servicedesk belt, is het qua snelheid soms lastig dat je door wordt verwezen naar een specialist, in plaats van dat zij je meteen helpen. Aan de andere kant is dat natuurlijk een keuze en snap ik ook dat je door wordt verwezen naar een specialist.”

Aanbeveling
Beide heren vinden xential een aanbeveling waard voor diegenen die met Allegro werken. Het is wel even wat geknutsel aan de beheerderskant voordat je het echt ‘voor elkaar’ hebt, maar voor de eindgebruiker wordt het wel een stuk makkelijker dan dat ze nu gewend zijn.

Het beheren van sjablonen wordt een stuk eenvoudiger voor de Stadsbank Oost-Nederland met het gebruik van xential. Een ander voordeel vinden zij dat doordat er met componenten gewerkt wordt, aanpassingen gemakkelijk door kunnen worden gevoerd.

Welke verbetering kunnen wij doorvoeren?
Projectleider Marco Slettenhaar, vanuit xential, geeft aan dat een training op maat belangrijk is voor de juiste implementatie van xential. “Juist in die training kunnen we alle ins en outs laten zien, wat het gebruik een stuk vereenvoudigt en de software kan zo ook op de juiste manier worden gebruikt.” De training zou volgens Jeroen wellicht nog wat meer op maat gemaakt kunnen worden aangeboden. En dan doelen zij op specifiek de diepte in gaan met de integratie Allegro. Jeroen: “Als er iets meer tijd tussen dag 1 en 2 zit van de training, komen de specifieke vragen naar voren, waar je wel wat hulp bij kunt gebruiken.”

Ontdek perfecte documentcreatie. Plan nu een offline demo op locatie.