Net dat stapje verdergaan, daar houden wij van. Wij kiezen niet voor de makkelijkste oplossing, maar alleen voor de beste. Bij xential creëren we overzicht en maken we dingen gemakkelijk. Wij helpen organisaties informatie begrijpelijk maken voor zoveel mogelijk mensen, door pasklare software te ontwikkelen. Precies daar ligt de essentie van xential. Wij verbinden organisaties met mensen, via eenvoudige documentcreatie.

Bij xential werken mensen die trots zijn op hun bedrijf. De ambitie is groot: de beste pasklare software oplossing bieden, waar iedereen graag mee werkt. Op kantoor heerst een informele, pragmatische sfeer. Niet lullen, maar poetsen! Steeds samen zoeken naar het antwoord op de vraag: hoe vinden we de beste oplossing voor de (potentiële) klant?

In verband met de groei van xential zijn we op zoek naar een meedenkend

JAVA DEVELOPER

Binnen ons R&D-team heb je de mogelijkheid om samen met je collega’s iets unieks neer te zetten en onze R&D-afdeling verder te professionaliseren. Erg belangrijk, omdat wij continu bezig zijn innovaties in onze software door te voeren. Jij krijgt alle vrijheid mee te bouwen aan baanbrekende software op het gebied van documentcreatie.

Jouw werkomgeving
Als developer maak je deel uit van een multidisciplinair team dat bestaat uit front-end developers, backend developers, integratiespecialisten en testers. Je werkt nauw samen met de andere developers voor het ontwikkelen en onderhouden van onze software.

Jouw rol
Samen met je team ben je verantwoordelijk voor het vinden van de beste technische, functionele en innovatieve oplossingen om de wensen van onze klanten mogelijk te maken. Ook dagen we je uit om mee te denken in het bouwen van verschillende datastructuren. Je bent verantwoordelijk voor het bouwen aan het software platform en de verschillende plug-ins die aan het platform gekoppeld kunnen worden. Daarnaast ben je niet bang om ook server side business logic te implementeren. Door het maken van mooie, krachtige, innovatieve oplossingen heb je een grote invloed op het succes van onze software oplossing.

Wat vragen wij van jou

 • Kennis en ervaring met Java; kennis van javascript
 • Kennis van het werken met Gradle projecten i.c.m. SVN, GiT en of Jenkins is een pré
 • Kennis van databaseomgevingen als MariaDB, Galera Cluster, Apache Solr, Apache Ignite, Apache Cassandra is een pré
 • Kennis van unittesten en programmatesten is een pré
 • Op de hoogte zijn en willen blijven van de laatste ontwikkelingen
 • Het liefst 40 uur in de week
 • Sociaal en communicatief vaardig, zowel mondeling als in geschrift
 • Hoge mate van stressbestendigheid, oplossingsgerichtheid, zelfstandigheid en flexibiliteit. Oplossingsgerichte houding.

Wat xential jou kan bieden

 • Een groeiende organisatie met gave software
 • Een gepassioneerd team van leuke mensen
 • Vrijheid en verantwoordelijkheid in het uitoefenen van je functie
 • Gezellige vrijmibo’s
 • Leuke personeelsuitjes

Heb je interesse, vragen over de functie of over xential als bedrijf, of wil je solliciteren, neem dan contact met ons op via hr@xential.nl

Als je bij ons solliciteert, ga je ermee akkoord dat wij je gegevens opslaan. Die gebruiken we alleen voor deze sollicitatieprocedure. Wij bewaren je gegevens tot maximaal één jaar nadat je gesolliciteerd hebt. Natuurlijk gaan wij zorgvuldig om met de gegevens.

Michael Bon

Michael Bon

Hey! Ik help je graag op weg.
Laat je gegevens achter en ik bel je zo snel mogelijk terug..