Ga direct naar inhoud
20221015 Xential 25
Blog

Output zonder zorgen: daarom werken partners met xential

Elke applicatie heeft z'n eigen specialisme, z'n eigen focus. Zo is xential expert op het gebied van contentgeneratie. Wij geloven dat de eindklant de beste oplossing krijgt als gespecialiseerde applicaties naadloos integreren. Daarom hebben we xential ingericht als platform waar eenvoudig een koppeling mee te bouwen is.

Doe jij ook het liefst datgene waar je het beste in bent, maar is contentgeneratie en template beheer een bottleneck in jullie processoftware? Lees dan vooral even verder!

Als documentcreatie niet het hoofddoel is
Ben je productmanager of ontwikkelaar van processoftware, dan herken je dit vast: bij de ontwikkeling van de software ligt de focus op de belangrijkste functionaliteit van het zaak- of regiesysteem. Door te ontwikkelen, te evalueren en te verfijnen wordt de software steeds beter en blijft het systeem up-to-date.

Maar eindgebruikers hebben de wens om vanuit het systeem documenten te genereren. Daarom maken jullie een koppeling met Word, of integreren jullie een ‘light’ tekstverwerker in de software.

Helaas levert dit regelmatig problemen op. Iedere update van Word vraagt om nieuwe aanpassingen. Of de light versie blijkt ‘te light’ te zijn. Frustrerend, want er gaat kostbare tijd verloren met het oplossen van problemen die deze ondersteunende functionaliteit veroorzaakt.

Eenvoudige oplossing die altijd werkt
Hier komt een integratie met xential van pas. Die zorgt ervoor dat je software altijd klaar is voor de nieuwste versie van Word. Je software is dan altijd compatible met een goed werkend documentcreatiesysteem, zodat jij je kunt richten op je corebusiness.

Als bonus krijgt de eindgebruiker veel extra functionaliteit en kan hij gebruik maken van veilige en bewezen sjablonen zonder macro’s. Kort gezegd: xential verbetert je propositie. Dat noemen wij een win-win-win situatie. Iedereen wint. Jij, wij en de eindgebruiker.

Hoe werkt het?
Onze partners kunnen gebruik maken van een REST of SOAP API om xential – als white label – in de eigen software te integreren. Daarmee word een heel rijke functionaliteit voor de integratie van templates aan je pakket toegevoegd.

Xential traint jullie consultants en ondersteunt de servicedesk. Zo kun je vanuit je eigen SaaS omgeving de eindgebruiker zelfstandig bedienen. Jij én de eindgebruiker profiteren van onze kennis, updates en productontwikkeling, waardoor output altijd eenduidig en eenvoudig te genereren is.

Wat we van elkaar mogen verwachten
Partners versterken elkaar en daar profiteert iedereen van. Wat mogen we van elkaar verwachten?

  • Er is duidelijkheid over de activiteiten die xential, of de partner ontplooien;
  • Als partner initieer je zelf salestrajecten, xential kan adviseren in het proces van verkoop;
  • Xential leidt partners zo op, dat zij hun eindgebruikers goed kunnen faciliteren;
  • We zijn elkaars sparringpartner in projectfasen en in salestrajecten;
  • Een partner moet SaaS leverancier zijn;
  • We willen beiden groeien: in marktaandeel, in kennis, in meerwaarde voor onze klanten;
  • Xential zorgt voor een veilige output van content in je processen;
  • Onze partners zitten bij de eindgebruikers aan tafel en hebben daarom inspraak op onze roadmap.

Samen combineren we het beste van twee werelden!

Wil je ook partner worden? Of heb je vragen? Kijk hier.