Ga direct naar inhoud
Alphen aan den Rijn
Klant verhaal

Gemeente Alphen aan den Rijn

Voorheen moest Nico Kooij altijd 200 sjablonen één voor één aanpassen. Nu xential er is, gaat dat (bijna) vanzelf.

Voorheen moest Nico Kooij altijd 200 sjablonen één voor één aanpassen als er een kleine wijziging was, bijvoorbeeld in een gegeven in de kop van de brief. Dit is allemaal veranderd sinds de gemeente Alphen aan den Rijn xential is gaan gebruiken. Nico beheert zowel het zaaksysteem als xential voor deze gemeente en ook voor de gemeente Kaag en Braassem.

Nico is al jaren betrokken bij het inrichten en werken met een zaaksysteem, waarin het werken met sjablonen een belangrijk onderdeel was. Hij was altijd gecharmeerd van een aantal sjablonengeneratoren. In het zaaksysteem wat er toen werd gebruikt in Alphen aan den Rijn zat al een module om documenttemplates te bouwen, maar de écht gespecialiseerde generatoren hadden veel meer opties en mogelijkheden.

Op het moment dat Alphen aan den Rijn over ging naar een nieuw zaaksysteem (Green Valley), waarin de mogelijkheden tot het generen van sjablonen zeer beperkt waren, moest er uiteindelijk een sjablonengenerator aangeschaft worden. Er waren toen drie partijen aangeschreven die een offerte indienden. “Xential kwam naar voren als meest praktische en waardevolle generator voor onze gemeente. In demo’s en offertes zag alles er gelikt en goed uit. Natuurlijk is het dan nog altijd afwachten of een leverancier zijn beloftes nakomt. Xential heeft het helemaal waargemaakt.”

Nico kooij nieuw

Nico Kooij

Gemeente Alphen aan den Rijn

"Xential heeft het helemaal waargemaakt."

De cursussen van xential zorgden ervoor dat Nico en zijn collega’s veel algemene kennis kregen, maar Nico merkt wel op dat je het meest leert in de praktijk. “Het is altijd handig om een basis en een naslagwerk te hebben en hier helpt de cursus bij. Je leert vanaf scratch hoe je sjablonen maakt.”

Xential heeft geholpen met de implementatie van de software in Alphen aan den Rijn. Onderdeel van de opdracht was dat xential een tiental sjablonen zou aanmaken. Vanuit die sjablonen konden ze in Alphen aan den Rijn verder gaan werken.“

“Jeroen Wichers van xential is wat mij betreft een prima projectleider. Hoewel, hij is niet alleen projectleider, hij kan ook heel veel dingen fixen op de database en is zeer behulpzaam geweest met kennis en advies bij het verder uitrollen door mij van de sjablonen in de gemeente. Hij is half programmeur en half consultant. Alles in één! Ik merk sowieso dat medewerkers van xential veel weten over documentmanagement en -creatie en de bijbehorende ICT-mogelijkheden. Er zit veel deskundigheid in de organisatie.”

Ontdek perfecte documentcreatie. Plan nu een offline demo op locatie.