Ga direct naar inhoud
Xential Corporate Hoofdbeeld alleen machine
xential|validate: jouw gids voor de WCAG

Maak makkelijk digitaal toegankelijke documenten

Overheden zijn wettelijk verplicht om digitaal toegankelijke documenten te publiceren, volgens de richtlijnen van de WCAG. Met xential|validate heb je dé tool in handen die je daarbij ondersteunt.

Supersnel sjablonen volgens WCAG 2.1!

Vanaf september 2018 gelden er nieuwe regels voor overheidspublicaties. Deze zogeheten WCAG-richtlijnen zijn bedoeld om de toegankelijkheid van door overheid gepubliceerde documenten te vergroten. Intussen vormen ze een wettelijke verplichting voor alle overheidsorganisaties. Niet meer dan logisch, want ook als je bijvoorbeeld visueel gehandicapt bent, wil je de informatie van overheden (en bedrijven) goed tot je kunnen nemen.

Lees nog veel meer informatie over de WCAG

Met xential|validate kan je controleren of een sjabloon, kop- en voettekst, of component voldoet aan de WCAG-richtlijnen. Dit wordt gedaan door deze objecten te valideren aan de hand van meegeleverde regels. De set regels is gericht op het voor iedereen digitaal toegankelijk maken van informatie.

In xential|manager kun je een check op de sjablonen uitvoeren. Je ziet vervolgens een overzicht van de eisen en of het sjabloon aan deze eisen voldoet. Wanneer een sjabloon niet voldoet, krijg je tips om het sjabloon direct aan te passen en te verbeteren. Op deze manier maak je in xential snel standaard documenten, die volledig voldoen aan de WCAG 2.1!

Xential|validate kan controleren op meerdere niveaus van toegankelijkheid. Niveau A bevat de basale handvatten voor toegankelijke documenten en zal in de praktijk niet altijd voldoen, niveau AAA bevat daarentegen zaken die op technisch vlak (nog) niet altijd mogelijk zijn. De WCAG schrijft dan ook zelf voor dat niveau AAA iets is om naar te streven, maar dat niveau AA normaliter voldoende zou moeten zijn.

Optimaliseer en valideer je sjablonen met xential|validate

Snel en makkelijk digitaal toegankelijke documenten

20221014 Xential 1

Controleer sjablonen door toegankelijkheids- eisen (WCAG 2.1)

Genereer validatierapporten van sjablonen

Beperk de toegang tot niet-gevalideerde sjablonen

Ontvang tips en trucs voor het verbeteren van sjablonen

Neem gerust contact op voor meer informatie